ΕΜΙGRΕΔΕΣ

στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Αθήνα, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Φεβρουάριος-Απρίλιος 2016

Θεσσαλονίκη, Black Box Theatre / 25 - 29 Μαΐου 2016

25, 26, 27, 28 Μαΐου στις 9μ.μ. & Κυριακή 29 Μαΐου στις 8μ.μ.

Ο ΑΑ και ο ΧΧ. Δύο άνθρωποι σε αναζήτηση της ταυτότητάς τους. Δύο ξένοι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, αποξενωμένοι και απομονωμένοι από τους γύρω τους.  Δύο μετανάστες σε ξένη χώρα. Οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, είναι ένα έργο γραμμένο το 1974 που σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Την εποχή που ανέβηκε προκάλεσε τεράστιο αντίκτυπο, καλλιτεχνικό και κοινωνικό, γιατί αντιμετωπίζει με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο το θέμα της μετανάστευσης. Εδώ οι μετανάστες δεν ηρωοποιούνται, ούτε αποθεώνονται, αλλά εξετάζονται μέσα από το μικροσκόπιο ενός ταλαντούχου και ιδιαίτερου συγγραφέα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η γραφή του Μρόζεκ, η ανάλυσή του, οι λεπτομέρειες που εισάγει στο κείμενο και ταυτόχρονα το υποδόριο χιούμορ, ο σαρκασμός και η διαλεκτική του σκέψη, καταφέρνουν να αναδείξουν το πρόβλημα του να βρισκόμαστε ‘μακριά’ και όχι ‘εκεί’.

Οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ είναι ένα έργο σύγχρονο, καυστικό με μια ρεαλιστική και σκληρή ματιά που αποτυπώνει τη νοσταλγία της πατρίδας που απομακρύνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και τη νοσταλγία μιας επανάστασης που όσο εφικτή φαντάζει, τόσο ανέφικτη είναι.

 

Μετάφραση Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου

Δραματουργική Επεξεργασία Μάρκος Τσούμας

Σκηνικά - Κοστούμια Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος

Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου

Ηχητικός Σχεδιασμός Λάμπρος Πηγούνης

 

Παίζουν Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Φωτογραφίες Ελίνα Γιουνανλή

Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας Σάκης Στριτσίδης / FRONT

Οργάνωση Παραγωγής Τζέλα Χριστοπούλου

Eκτέλεση Παραγωγής Kωνσταντίνα Γεωργίου

Παραγωγή Polyplanity Productions

Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, Seven Spots, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

 

Επικοινωνία

www.polyplanity.com, www.synergyo.gr

mail@polyplanity.com

τηλ. 2103632764