Ομήρου ΙΛΙΑΔΑ Καλοκαιρινή Περιοδεία

Πάτρα, Καβάλα, Ηράκλειο

Το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου στην βραβευμένη μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη παρουσιάζεται στα διεθνή φεστιβάλ Πάτρας, Φιλίππων και Θάσου, Ηρακλείου, Κυπρίων, καθώς και στο παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ της Μέριδα στην Ισπανία.

 

Από το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραιώς 260, το Εθνικό Θέατρο του Άμστερνταμ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Θέατρο Χώρα, τωρα η «Ιλιάδα» στην πρώτη της περιοδεία στην Ελλάδα σε επιλεγμένους κι ανοιχτούς χώρους πριν ταξιδέψει στο φημισμένο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου της Μέριδα στην Ισπανία και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια.

 

Η «Ιλιάδα», το αρχαιοελληνικό έπος του Τρωικού κύκλου, είναι η απαρχή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και η βάση της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Πρόκειται για έργο απαράμιλλης λογοτεχνικής δύναμης και αισθητικής ωριμότητας που απασχολεί χρόνια τώρα το Στάθη Λιβαθινό.

 

Ο σκηνοθέτης «αφηγείται» μαζί με τους συνεργάτες του το συνταρακτικό αυτό έπος μέσα άπο το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το εμπνευσμένο αυτό κείμενο σε μια σειρά από ποιητικές εικόνες, σκληρές, αλλά και τρυφερές, με μια απολύτως σύγχρονη θεματική.

Ποιος είναι σήμερα ο ήρωας και τι σημαίνει ηρωισμός; Πόση καταστροφή και πόσο θυμό μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος; Γιατί η εμφύλια σύγκρουση αποδείχθηκε τόσο ελληνικό φαινόμενο;

Η λυσσαλέα αναμέτρηση των δύο αιώνιων εχθρών του Αχιλλέα και του Έκτορα κάποτε θα τελειώσει. Ο γέρος πατέρας του Έκτορα, ο σοφός Πρίαμος και ο νεαρός εκδικητής Αχιλλέας θα συμφιλιωθούν- έστω για λίγο- πάνω από το πτώμα του νεκρού Έκτορα. Οι δυο γενιές μπορούν να συνομιλήσουν και να συμφιλιωθούν κι ο πόλεμος αυτός θα μείνει στην ιστορία σαν πόλεμος που δεν έχει ούτε νικητή ούτε και νικημένο.

Παραγωγή

POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου

 

Info:

Ρωμαϊκό Ωδείο, Πάτρα: Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 21:30

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα: Σάββατο 5 Ιουλίου στις 21:00

Διεθνές Φεστιβάλ Μέριδα, Iσπανία: 18, 19 Ιουλίου στις 22:45

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, Ηράκλειο, Κρήτης: 1, 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00

 

Προπώληση:

Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός

και στα συμβεβλημένα σημεία πώλησης κάθε φεστιβάλ.

 

Πληροφορίες: www.polyplanity.com, mail@polyplanity.com 

τηλ. 210.3632764, 6981802544