ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ @ ReMap3

Στο Συνεργείο

Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ συμμετείχε στο πρόγραμμα ReMap 3 με τρεις εκθέσεις.
Το πρώτο κομμάτι της έκθεσης ήταν μια παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, σε σύνδεση με θέματα που αφορούν την περιοχή και τους ανθρώπους του Μεταξουργείου. Η «ενσωμάτωση» στην αραβική κοινότητα ήταν ζωτικής σημασία όλα αυτά τα χρόνια.
Ένα χαρακτηριστικό του Μεταξουργείου είναι η πολυπολιτισμικότητά του και με αφετηρία αυτό η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ και το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ δημιούργησαν το πρόγραμμα Station Athens, ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι θεάτρου, φωτογραφίας και βίντεο για νέους μετανάστες, με βάση τις μεθόδους art therapy. Στο δεύτερο κομμάτι της έκθεσής, λοιπόν, παρουσιάστηκαν όσα έλαβαν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο εργαστήρι, με ζωγραφική, φωτογραφίες και βίντεο.
Τέλος, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο VILLA 15: Ciudad Oculta (Κρυμμένη Πόλη) από την ΜΚΟ PH15 σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ, αποτελούσε το τρίτο κομμάτι της έκθεσης. Τριάντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν από παιδιά που ζουν στις αργεντίνικες φαβέλες, απεικονίζουν τις τρομερά χαμηλές συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή.

Διάρκεια: 12 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου 2011

Συντελεστές: Μαρκοπούλου Γιολάντα, Σίαφκου Αλεξάνδρα, Καρανάνος Αριστοτέλης, ΑΜΑΚΑ ΜΚΟ